Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Katodebock

Pagina's: [1] 2
1
Gedrag/Opvoeding / Brave Loopse Pipa
« Gepost op: mei 16, 2018, 09:07:03 pm »
Ik heb het idee dat telkens dat Pipa loops is / word, dat ze super braaf is ineens.

Vorige 2 keren trok ze niet meer om naar de wei te gaan (hier elke richting dat ik wandel trekt ze wel ergens voor een hondenwei dat we passeren :p ) ok dit is omdat we dan een tijd niet op de wei gaan en dan is ze niet meer enthousiast omdat ze denkt we gaan toch niet op de wei...

Nu is ze terug loops aan het worden en al 2 dagen op rij dat we hondjes, die blaffen naar ons tegenkomen en ze gaat braaf zitten en blaft niet terug :p

Trots op mn meid

2
Belevenissen / Bizar, vertrouw het niet
« Gepost op: april 12, 2018, 09:35:07 pm »
Blijkbaar is m'n vader op onze oprit aangesproken door een groepje of 6 mensen, in het engels (Roemenen ofzoiets zei hij) .
Van hebt gij een zwarte scheper? (specifiek zwarte scheper, niet gewoon duitse herder) terwijl Pipa in de achtertuin zat. en Of ze haar is konden zien.

Mijn vader staat er niet bij stil maar ik vertrouw zoiets langs geen kanten. Las gisteren nog een bericht over hondenkidnappers om er vecht honden van te maken..

Vind dit maar vies hoor  ???


3
Medisch / Beschadigde tand
« Gepost op: maart 26, 2018, 12:19:56 pm »
Zoals jullie waarschijnlijk wel weten komt Laika van het asiel. Al lange tijd volgens mij al sinds toen heeft ze zo een plekje op haar tand waar de bovenste laag vd tand er af is.
Zo een voorste bovenste hoektand/snijtand?

Nu is me opgemerkt dat er aan diezelfde plek nu langs de zijkant vd tand nog meer de bovenste laag er af is. Ziet een klein beetje bruin maar ze heeft geen last ofzo. Is dit iets erg?

Wrs gaan we met pipa van de week terug naar da omdat ze volgens mij nog steeds last heeft van haar oren moet ik Laika dan meenemen? Of kan zoiets geen kwaad.. :D

4
Medisch / Poten bijten
« Gepost op: maart 22, 2018, 07:18:13 pm »
Hey ho, ik zit met iets.

Pipa bijt super vaak op haar pootjes.  ook tussen de kussentjes zit ze dan met haar tanden te wrijven en te knabbelen.

Heb het al aan een dierenarts gevraagd en die zei zolang het niet rood en ge?rriteerd is kan het geen kwaad. Ik zie persoonlijk niets dat het open zou liggen of rood ziet ofzo.

Ze doet het ook als ze een hele dag heeft zitten spelen en ravotten. Is dit dan verveling? Of gewoon een gewoonte geworden?

Ik vraag me soms dan af of ze niet ergens jeuk van heeft... Maar voor de rest zit ze niet overmatig te bijten of haar vacht of te krabben.

Iemand hier ervaring mee? Of wat is jullie kijk hierop? Moet ik me er zorgen over maken...

Pipa deed het als ze brokken kreeg maar nu met kvv doet ze het ook nog steeds.

Ergens zou ik dr graag is op allergie?n laten testen maar geen flauw benul wat dat zou kosten (en m'n moeder wilt niet echt onnodige kosten maken :p )

5
Voeding / Wat vraagjes omtrent KVV
« Gepost op: maart 07, 2018, 12:38:21 am »
Hey ho, ik heb een paar vraagjes nu ik hier toch ben... :D
Ok dusss Pipa is een mega kieskeurige eter, als pup moest ze apart gezet worden of de rest was met haar eten weg en ze is er dus nog steeds niet zot van.
Nu zijn we sinds vandaag 100% kvv (had een tijd met persbrokken omdat die nog op moesten...) Ze trok zelfs haar neus op voor de kvv vandaag. Soit ik zou strenger moeten zijn I know maar heb er wat brokjes van laika bij gedaan en dan wou mevrouw het wel. (Hiervoor wou ze haar eigen brokken al een hele tijd niet meer eten zonder helemaal onder kvv gemixt te zijn.

Had uitgerekend voor m'n ma als de kvv 3/kg kostte dat het dan ong even duur of iets goedkoper is dan haar brokken :p dus cv.
Nu had ik m'n twijfels over Lotgering en zag ik in een andere post dat hier wel een aantal mensen dat geven?  Zijn jullie hier tevreden van? Altijd goede kwaliteit en levering? Toen ik een paar weken terug zat te googlen vond ik wel vaak slechte comments dat het vlees er soms al bij levering slecht uitzag etc. Het is wel een pak goedkoper zo rond de 2 euro/kg als ik dat zo zie op hun website tov de 3,40 dat de meeste hier minstens kost.  Naar antwerpen komt er wel nog 12 euro verzending bij... (pfft waarom zijn ze niet ook aanwezig in belgi?? :p )

Weten jullie nog andere goedkopere maar goede merken die ook te leveren zijn in Belg?e? (of winkel in belgie?)Dan ook nog... Laika(dh x border collie) weegt nu 27 kg (Pipa nu 28kg) en staat sinds juli op dieet (was 30,2kg). Ze zou richting 22 terug moeten. Kan kvv gemakkelijk als dieet voer gegeven worden? Hoeveel zou ik dan moeten geven? Nu krijgt ze Royal Canin Obesity Management... Wel niet super veel ruimte in vriezer.. Dan moet ik al zien of er een 2e kleine bij kan ofzo want mijn moeder wilt altijd de vriezer volproppen met vlees voor ons... ( en elke keer gaat ze terug  vlees koper in de winkel ook al zit er al superveel in de vriezer.......)

Oh en welke smaken van worst zijn het beste voor een dieethond?


Pfft sorry he, het is weer een hele brief.

6
Medisch / Kale plek
« Gepost op: november 20, 2017, 11:21:49 pm »
Hey hey, Ik vroeg me iets af, pipa heeft sinds een 2 tal weken denk ik een kale plek naast haar mond,  ergens in de 1e week op een avond leek het een beetje ge?rriteerd maar ze heeft er nooit echt last van gehad en nu is de huid ook gewoon egaal, niets van irritatie te merken. Ook bij haar oor is een half kale plek denk ik (mss dat ik dingen begin in te beelden maar denk dat het kaler is dan anders :p )

Kan zoiets gepaard gaan met loopsheid? (ze is nu voor 2e keer loops). Voor zover ik zie groeit de plek niet of mss een miniem klein beetje gegroeid..

Enig idee wat dit kan zijn? Of hoesnel zo'n kale plek terug behaard zou moeten zijn? Zolang ze geen last heeft vind ik het stom om ermee naar de da te gaan.. mss dat het gewoon een insectenbeet is geweest geen idee.

7
Verjaardagen / Wowiee, Pipa is alweer een jaartje oud!
« Gepost op: september 10, 2017, 07:39:22 pm »
Pipa is vandaag jarig! Zo snel gaat het seg, en wat een verschil :D

8
Gedrag/Opvoeding / Onzekere pup
« Gepost op: juni 10, 2017, 10:53:17 pm »
Hey hey,
Jullie kennen Pipa ondertussen wel redelijk goed :p Ze is een redelijk onderdanige, onzekere hond. Niet in alle situaties maar toch regelmatig.
Ze is verzot op balletjes, maar als een andere hond aanstelten doet om er achter te gaan dan loopt ze er vaak niet achter.
Ze is nu ong 9 maand, heb haar met zo veel mogelijk dingen kennis laten maken, vanaf een +- 9 weken is ze in contact met andere brave honden.
Nu blaft ze telkens ze een andere hond ziet als ze aan de leiband hangt of op de wei als er iemand aankomt (door het hek). Op de wei is ze snel afgeleid met het balletje maar aan de leiband niet altijd.
Wat niet helpt met onze andere hond die dan soms begint te waken of denkt dat er een probleem is ivm die andere hond en dan vuil durft te doen.

Ik ben al laaang aan het proberen om dat blaffen aan de leiband er uit te krijgen en de ene keer luisterd ze, de andere keer niet.

Nu loopt ze op de wei soms al blaffend op een nieuwe hond af (die juist binnen komt) maar als die hond dan blaft of gromt dan zou ze er ineens super veel schrik van hebben. Een keer gehad dat ze naar de overkant van het water in de wei liep (waar ik niet makkelijk geraak) en daar bleef zitten tot die hond af de wei ging.

Die onzekerheid weerhoudt haar van leren zwemmen, ravotten met andere vreemde honden en trappen.

Hebben jullie tips om een onzekere pup, zelfzekerder te maken? PS. Pipa wilt wel aaaaaaltijd naar de hondenwei gaan. Als ik er voorbij wandel dan is ze niet blij ;p
Met honden die ze regelmatig ziet is het niet zo'n probleem. Ze is ook meer fan van kleine hondjes dan van grote honden :p


Pipa, de pieper:

9
Gedrag/Opvoeding / Trappen leren lopen...
« Gepost op: juni 04, 2017, 11:25:53 pm »
In het begin heb ik pipa nooit aangeleerd om een trap op en af te gaan omdat ik hoorde dat dit slecht was... gevolg Pipa is doodsbang van (normale) trappen.
Diepere, lage trappen of als het maar enkele tredes zijn geen probleem, maar een normale trap in huis naar het 1e verdiep Halleluja. Ze snapt niet in welke volgorde welke poten ze waar moet zetten.
Gevolg hiervan is dus een hele awkward positie op de trap waardoor ze schrik krijgt en gewoonweg naar achteren springt. We wouden haar eens van boven op de laatste paar tredes zetten om te zien of ze zo verder zou gaan... Ja lap die wou gewoon vanboven ineens naar achteren springen...

Nu met heel veel aanmoedigingen en koekjes heb ik haar zover gekregen om 1 trede te doen. Zelfs de kat juist buiten bereik op de trap zetten hielp niet :p

Iemand tips?

10
Gedrag/Opvoeding / Eerste keer loops?
« Gepost op: februari 17, 2017, 11:47:27 am »
Heb een vraagje, op welke leeftijd was jullie teefje voor de eerste keer loops? Ik las ergens dat grotere honden pas na 10 maand ofzo loops worden..

Maar nu zit Laika ineens Pipa's "private parts" heel de tijd te likken en kom al wel af en toe een hond tegen die al op Pipa wilt rijden...
Pipa is nu 5 en een halve maand oud.. dus nog redelijk jong :p

Dus is het mogelijk? Of is Laika gewoon nogal moederig over Pipa :D Ze likt Pipa héél veel, in de mond, haar oren, haar ogen, ze likt Pipa droog als ze heeft gezwommen etc...

11
Gedrag/Opvoeding / knabbelen aan volwassen hond
« Gepost op: januari 16, 2017, 02:55:37 pm »
Hey hey, hier ben ik weer.

Er zijn 2 dingen mij opgevallen wat pipa vaak doet bij onze andere hond Laika,
ten eerste knabbelen in Laika's haar (soms pitst dat dan en dan durft laika boos te worden maar voor de rest laat ze dat altijd toe, maar echt leuk vind ze dat precies niet)


en op laika gaan staan met haar 2 voorpoten (als laika rechtstaat of zit, niet als ze ligt) maar precies ook enkel als Laika bij ons staat om aandacht te vragen, doet Pipa dat dan om hoger te staan en mee aandacht te vragen ? :p

Dat knabbelen, waarom zou ze dat doen ? Affectie? Pipa is altijd bij Laika, als de ene weg wandelt dan volgt de andere..
Is dat iets wat wij moeten corrigeren? of gewoon aan Laika overlaten om dat te corrigeren als Laika het beu is of als het pitst.


Soms moet ik Laika echt aanmoedigen om Pipa even een snauw te geven, Laika laat Pipa zooo veel doen en ze heeft er zo'n geduld mee..

Heb soms toch medelijden met Laika hoor hahahah

12
Verzorging / Vacht van een pup
« Gepost op: december 30, 2016, 04:52:07 pm »
Ik vroeg me af tot welke leeftijd de vacht van een pup echt nog van kleur kan veranderen.. Wanneer is de vacht echt volwassen? :D

Als echt klein pupje was Pipa helemaal zwart, op 5 weekjes had ze hier en daar een beetje lichtere stukjes.

Vanaf 7 weken ofzo had ze al in haar gezicht, borstkas en poten lichtere plekken.

Nu zie ik meer en meer zo lichtere haren op bepaalde plekken door de vacht komen. Eerst op haar staart en nu ook een beetje achter haar oor. 

Oorspronkelijk wouden we een lichtbruine duitse herder ipv een zwarte, ik was gewoon echt gerust met de fokker die we hadden gevonden en daar was het enige bruine teefje voor ons al weg (voor de rest hadden wij eerste keuze bij de teefjes). Dus ik vind het wel leuk dat ze wat lichter word :D (vind ze nu ook al prachtig hoor, haar vacht heeft een hele mooie schijn en ziet er gezond uit)

Ik vroeg mij gewoon af tot wanneer de kleur zich nog kan aanpassen :D

Dit is Pipatje een week ofzo geleden.love her.  ;D

13
Voeding / Farmfood voor de pup
« Gepost op: december 05, 2016, 11:05:42 am »
Hey hey, hier ben ik weer.

Laika, onze dh x border collie mix van 4 jaar krijgt per dag 200gr vers vlees en daar dan wat farmfood brokken er ook bij (verdeelt over 2 maaltijden) ik gok mss 100 gram brokken maar... Laika is te dik, ookal geef ik dit maar van voeding, ze valt niet af. Pipa krijgt meer eten.. ocharme haha. 

Pipa, krijgt voorlopig nog hetzelfde voer als bij de fokker, Royal Canin German Shepherd junior, maar ze is er precies niet zot van. Ze moest nog 3x per dag eten krijgen (tot 6 maand?) dus tijdens de middag als Laika geen eten krijgt, dan krijgt laika een botje ofzo om even op te kauwen. Gevolg is dat ik Pipa meerdere keren op haar brokken moet wijzen en ze het eeeeeeecht op haar gemak opeet en vaak wat laat liggen.
Als laika tegelijk eten krijgt dan wilt Pipa altijd laika haar eten  ;D.

Ja, ik ben een hond gewoon die zot is op haar eten haha :D

Ik had ergens gelezen dat de puppybrok van Farmfood hetzelfde is als de gewone brok, enkel kleiner.
Pipa is nu 3 maanden oud, kan zij als haar eten bijna op is, mee overschakelen naar Farmfood of raden jullie dat af?
Eventueel met ook een beetje vers vlees er bij..   wij geven aan laika Duck vriesvoer.

Pipa is al serieus aan het groeien, plots heeft ze lange beentjes.

14
Gedrag/Opvoeding / Kippen en katten
« Gepost op: november 14, 2016, 09:53:20 am »
Hello :)

Hebben jullie tips om een pupje van 9 weken aan te leren dat ze niet mag spelen met de katten en de kippen?
Ik zeg bij alles dat ze stout doet wel foei, en als ze echt niet luistert pak ik haar bij haar nekvel. Maar daar reageert ze niet echt op.
Ze probeert van alles een spelletje te maken.
Afleiden met iets anders werkt vaak wel, maar is dit de beste manier om haar aan te leren dat ze de katten en kippen met rust moet laten?
als de kippen loslopen dan neem ik Pipa aan een lange lijn mee naar buiten, en als ze dan achter de kippen wilt lopen hou ik haar tegen met die les.
Misschien met snoepjes belonen als ze rustig zit en kijkt? Maarja, dan krijgt ze zo veel snoepjes als ik alles met snoepjes probeer aan te leren.. :D 

Tips?  Alles wat ik online vind gaat over pups van minstens een half jaar ofzo :D

15
Gedrag/Opvoeding / Te koud om te wandelen?
« Gepost op: november 12, 2016, 05:31:39 pm »
Mss een stomme vraag, maar kan een duitse herder pup van bijna 9 weken het te koud hebben om te gaan wandelen? Er ligt nog geen sneeuw ofzo maar Pipa trekt vaak heel snel terug naar huis/binnen, zeker als er geen zon is. Vlug een plasje en dan terug (of soms zelfs geen plasje... En dan doet ze t 5 min later binnen)

Of vind ze wandelen gewoon dan nog niet leuk genoeg? In onze straat zelfs moet ik ze geregeld wel verder lokken of 'sleuren' omdat ze anders vanalle rode besjes wilt opeten die van bomen op de grond liggen. Of ik draag ze even maar ze word wel zwaarder en zwaarder  :D :D :D

Pagina's: [1] 2