Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Cornelia

Pagina's: [1] 2 3
1
Fotohoekje / Zijn we weer!
« Gepost op: augustus 03, 2018, 05:05:52 pm »
Kon een tijdje forum niet op, maar even wat foto's van Aki en Jol

Kruising Jol (border met friese stabij)

Onze (Dr)Aki  ;)


Ietwat Rank dus (net in voedingstopic al aangekaart dat onze Aki geen grote reu is)

 ::)En we wonen vlak bij zee2
Gedrag/Opvoeding / Reageren op dreiging en waakzaam
« Gepost op: maart 30, 2018, 01:58:12 pm »
De Duitse herder is gefokt voor waak en verdediging. In hoeverre merken jullie dat aan jullie hond?
Los van eventuele trainingen zoals IPO of KNPV.

Aki is niet getraind in waak en verdediging, mijn andere duo had daar wel ervaring in op het trainingsveld, zij hebben weleens gereageerd op een intimiderende situatie buiten het veld en soms dacht ik dat de reactie mede voortkwam uit de trainingen.

Maar bij Aki merk ik dat hij dusdanig op bepaalde situaties reageert, en gelukkig op correcte wijze, dat ik me afvraag of het van nature er echt in zit.
Voorbeeld toen hij vrij jong was, net twee jaar oud, waren wij op vakantie. Een huis met een omheind traliehek. Wij lieten iemand van buiten de oven in ons huisje gebruiken. Telkens kwam de jongeman het hek binnen, wat ik voor hem opendeed.
Geen probleem.
Op een bepaald moment zaten mijn vriend en ik wat verder op het terras te spellen en ging Aki ineens behoorlijk tekeer. De jongeman wilde ons niet storen en wilde zelf het hek binnen lopen terwijl wij dat niet zagen. En dat was dus ineens reden voor Aki om aan te slaan en hem niet binnen te laten.
Eigen huis, werkmensen, continue in en uit, geen probleem, mijn partner was er telkens bij. Na hun middagpauze kwamen ze weer terug en wilden het huis in stappen. Mijn partner was boven.
Aki ging ineens fel tekeer en ondanks dat de heren de hond inmiddels kenden deinsden ze achteruit omdat hij ineens zo fel reageerde en ze de voordeur niet in konden. Hij was er heel duidelijk in, toen de baas wat zei was het weer goed.

Het is geen aangeleerd gedrag, soms dacht ik weleens of we er wel goed aan deden om hem zo sociaal te hebben met allerlei vreemden in huis, want hij heeft onderhand al behoorlijk wat grote feestjes meegemaakt waarbij er allerlei vreemd volk over de vloer kwam. Maar hij reageert echt anders als we er zelf niet bij zijn of als wij niet zien dat er iemand binnen wil komen.

Buiten is het ook een vriendelijke open hond. Type wie goed doet goed ontmoet. Dus geen probleem als iemand hem onverwachts aanhaalt of als iemand mij iets vraagt of op mij of op mijn vriend af komt stappen. Gewoon ok.
Toch zijn er een aantal dingen gebeurd waarbij hij dus wel degelijk uit zichzelf kan reageren in bepaalde situaties. Het is mij eerlijk gezegd nog nooit gebeurd maar mijn vriend heeft wel wat rare dingen meegemaakt.
Zo werd bij hem eens bijna een telefoon uit de kontzak vandaan gejat terwijl hij liep. Hij kampte destijds met een fikse hernia, en wellicht dacht de dief in hem een makkelijk prooi te hebben.
Hij voelde het gerommel aan zijn kontzak en gaf een gil, Aki liep aan een lange flex wat voor hem uit, maar draaide direct om en nog voor mijn vriend met de ogen kon knipperen stond Aki de man aan te blaffen en hield deze op afstand.
Waar ik overigens heel blij om ben, want nogmaals geen aangeleerd gedrag voor het zelfde geld hangt hij erin.

Overigens mijn andere stel had ik wel bijtwerk mee gedaan, maar buiten het veld om was hun eerste reactie ook netjes aanblaffen.  Ik zeg netjes, omdat ik het netjes vond.. maar voor de persoon in kwestie doodeng want ze blaften met tanden ontbloot aan en sprongen dan op en neer en blaften aan in het gezicht, met name bij Finn was dat heel eng..

Ben wel benieuwd hoe jullie het ervaren, de alertheid en het reageren in bepaalde situaties.

En dan heb ik het niet over alert zijn bij het tuinhek of zo.. want eerlijk gezegd heb ik dat bij het vorige stel en bij het huidige wil ik dat niet hebben zodat we rustig buiten kunnen zitten m?t de honden in ons tuintje langs de stoep, dus hier kunnen de meeste mensen en honden gewoon voorbij lopen zonder gedoe, en ook gewoon binnen komen als we er zijn (mensen dan).

Maar bij afwijkende situaties bedoel ik dus meer.

3
Fotohoekje / Blijft heerlijk, dat strand.
« Gepost op: februari 11, 2018, 05:52:57 pm »
Wel veel wind!
Mijn vriend was al gegaan met de honden en ik besloot toch ook maar te gaan!


Hier had Aki door dat ik er ook stond

 :I:

En toen Jol  :mrgreen:


Maar het was heerlijk!
4
Fotohoekje / Rustig rondje Rijn
« Gepost op: oktober 06, 2017, 08:34:28 pm »


5
Fotohoekje / Paar kop/poseerfoto's Jol en Aki
« Gepost op: september 07, 2017, 10:11:45 pm »
Aki

Jol


En zittend  :engel: :I:

6
In memoriam / 23-8-2014 3 jaar geleden alweer Bluffie
« Gepost op: augustus 23, 2017, 11:40:25 pm »
3 jaar geleden hebben we heel onverwachts mijn Bluffie in moeten laten slapen. Na een roerige dag met een da bezoek en een nacht die ik met haar doorbracht omdat ze plaspillen had gekregen. Ik merkte al ruim een week dat er iets niet klopte, maar kon de vinger er niet opleggen.
Een week voor haar dood zijn we nog naar strand geweest, een date met de vader van onze huidige hond Aki.
Rechts Bluffie, in het midden Chase, de vader van Aki en links op de foto Kenai, die helaas ook vorig jaar is overleden.

Bluf met de bal in de bek, Jol en achteraan de vader van Aki


Op dat moment sprak ik wel al mijn zorgen uit, maar niemand merkte echt wat raars aan haar. Toch op woensdag toen naar de dierenarts gegaan, na lang onderzoek en twijfel kwam er longontsteking uit, echter 2 dagen later stond Bluf ineens hijgend voor me, had een dikke buik en wilde niet gaan liggen. Foute boel! Direct naar de dierenarts gegaan en daar was alles in gereedheid gebracht voor een foto.. wat een drama, eenmaal op haar zij kreeg ze geen lucht meer, haar tong werd blauw  :'( de foto lukte en haar longen zaten vol vocht, hartproblemen en het advies van de dierenarts was direct in laten slapen.
Dat kon ik niet, eenmaal weer terug op haar poten liep ze weer, was ge?nteresseerd in alles en iedereen en wilde spelen.. heel moeilijk, maar bovenal was mijn vriend er niet bij, en hij wist ook niet dat ik weer naar de dierenarts was.
Op eigen risico haar dus meegenomen naar huis met een dosis plaspillen en een afspraak voor de volgende dag.
De volgende dag was het duidelijk, ze was nog wel heel alert, maar ademde zo moeilijk en haar hartslag was door het vele vocht niet te beluisteren. We hebben haar toen laten gaan, ze heeft er zelf niet veel van meegekregen we zijn de praktijk niet in geweest, buiten in het zonnetje met veel knuffels mijnerzijds heeft ze haar prikje gekregen en stierf in mijn armen.
Aki, onze pup zouden we de week erop halen. Bluf had wel al hem gezien.

Zij had mee mogen helpen met de opvoeding, ze was zo gek op puppies en na de dood van Finn het jaar daarvoor miste ze eigenlijk een herder kameraad. Helaas heeft het niet zo mogen zijn.
De fokkers van Aki hadden we op de hoogte gehouden van het laten inslapen van Bluf. Zij vonden dat zo rot dat ze besloten Aki naar ons toe te komen brengen. Een rit van ruim 3 uur.
In de namiddag kwam onze Aki, dat was heel raar, enerzijds ben je blij dat hij er is, maar de dood van Bluf die ochtend was uiteraard zo'n schok..
Maar goed, hij kwam zag en overwon  ;)


Sorry voor het lange verhaal. Ik merk dat het me toch nog steeds hoog zit, het was zo onverwachts, ze was pas 8 jaar en altijd heel actief en druk, dus dat zij acute hartproblemen kreeg was ook gewoon niet te begrijpen. Ook de dierenarts had van vrijdag op zaterdag nog allerlei andere opties gezocht omdat zij ook vond dat Bluf gewoon zo helder en alert was. Maar het was echt haar hart.
Maar we zijn nu 3 jaar verder, Aki is een fijne leuke hond geworden. Bluf wordt nog steeds gemist, maar de streken en vrolijke noot die zij met zich meebracht hebben de overhand. Ik heb veel van haar geleerd in ieder geval.

7
Fotohoekje / Het speeltje, blok
« Gepost op: augustus 20, 2017, 04:35:03 am »
Voor mijn eerste herder had ik een speel gekocht, een blok dat kon drijven, die was ooit oranje, en omdat ik het oranje blok ergens in heb gegooid waar het nooit meer gevonden kon worden... ::) en met moeite mijn hond wist te overtuigen dat deze echt niet terug te krijgen was  :( heb ik een geel blok gekocht.
Finn, zo heette mijn eerste hond, was gek op dat blok, en droeg het overal mee naartoe, regelmatig kregen we de vraag of hij aan gewichtheffen deed, maar ook op vakantie in Drenthe was het blok daar.

Onze huidige reu heb ik er eigenlijk nooit echt mee laten spelen. Ik had het blok nog wel, maar gewoon in de mand, en heel stom, het was ook wel een speciaal ding voor mij geworden.  :-\
Afgelopen week had echter Aki voor het eerst dat ding uit een mand buiten gevist, net toen ik met de honden op pad wilde gaan.
Nou vooruit dan maar, neem maar mee dan..
 :D

En dan krijg je dit

Niet kwijtraken hoor schat, is heel belangrijk speeltje voor het vrouwtje!

Jol er ook nog even op!


Stom he.. jaren die speel niet gepakt.. Aki is nu drie jaar, en Finn is ruim vier jaar overleden. Bluf mijn teefje die ik samen met Finn had kwam eigenlijk ook niet aan zijn blok, ook niet na zijn overlijden. Zij had haar bal.. de bal die de kleine draak een dag nadat hij kwam en een dag na haar overlijden ineens in dat kleine puppenbekkie nam en mee naar buiten sleepte.. en dat was zo mooi om te ervaren. Verdriet en vreugde die eerste dagen dat Aki hier was lagen zo dicht bij elkaar.
En nu vond ik het heerlijk hoe Aki ineens met het blok van Finn liep.

En als ik ze nu toch allemaal noem.. voor jullie beeldvorming.
Finn hier wel in zijn laatste dagen helaas.

Finn links, Bluf rechts


En weer in het heden.. Aki

En Aki en Jol

8
Fotohoekje / Oude foto, 2 jaar geleden vader en zoon
« Gepost op: augustus 20, 2017, 03:49:36 am »

9
Fotohoekje / Kat en hond
« Gepost op: augustus 20, 2017, 03:45:19 am »
Tsja.. dan maar er bovenop als hij op jouw plek ligt  :-\


10
Fotohoekje / Verschillende uitdrukkingen
« Gepost op: juni 11, 2017, 12:00:47 am »
Wat een smoelwerken kan dat beest ook trekken  :tongue:

11
Fotohoekje / Onze Aki vandaag 3 jaar!!!
« Gepost op: juni 02, 2017, 02:58:40 pm »
Hoera, onze Aki is vandaag jarig!
Vanmorgen een nieuwjaarsduik! Jeetje wat gaat de tijd toch snel!

12
Fotohoekje / Jol de kruising en Aki
« Gepost op: april 29, 2017, 01:34:56 am »
Ik heb natuurlijk naast Aki nog een hond, Jollie  ;)

Jol wil nooit zo graag poseren en staat daarom niet echt vaak op foto's.
Vandaag weer een poging gedaan om ze beiden op de foto te krijgen. Jol is hier een beetje verbolgen. Ze begreep niet dat we haar op de boomstam wilden hebben, en van ellende sprong ze er maar overheen  :-\

Het is niet de meest geweldige poseer foto, maar enfin.. uiteindelijk  lukte een poging

13
Fotohoekje / Weer 2 kopfoto's van Aki g
« Gepost op: april 26, 2017, 05:39:06 pm »


14
Fotohoekje / Aki twee kopfoto's
« Gepost op: april 01, 2017, 03:44:48 pm »
Wat een beest hé, hij keek me recht in de ogen  :I:

En toen naar de baas in de woonkamer

15
Fotohoekje / Ouwe lobbes
« Gepost op: maart 11, 2017, 04:31:08 pm »

Pagina's: [1] 2 3