Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Cornelia

Pagina's: [1] 2 3 ... 20
1
Aanschaf van een Duitse Herder / Re: Eerste gezamelijke hond als gezin
« Gepost op: augustus 15, 2018, 09:20:47 pm »
Haha, voor veel mensen is het wegblijven van schoonmoeder een extra argument om een hond te nemen.  ;D :P ;) (grapje hoor)

Maar dingen als bang voor honden, bang voor onweer, bang voor alles en nog wat, dingen die totaal niet beredeneerd zijn, daar kun je toch moeilijk aan gaan toegeven.
Je begint dus met een pup, wie is daar nou bang voor, zo'n lieve kleine springer. Als schoonmoeder hem/haar vanaf het begin meemaakt merkt ze het niet eens dat hij steeds groter wordt, tegen die tijd dat je hond volwassen wordt, is ze er allang niet bang meer voor, zeker niet als ze hem vanaf het begin meemaakt
Tsja dat ging bij mij dus echt niet op. Ik dacht dat namelijk ook, ze kent Aki van jongs af aan dus zal het wel eigen worden. Maar dat ging echt niet zo. In tegenstelling tot mijn schoonmoeder trouwens (over tegenstrijdigheden gesproken) Mijn schoonmoeder is gewoon duidelijk en direct naar de honden toe, maar ook gewoon gek van dieren en honden, daar zit dus al het verschil.
Schoonmama draait om en zegt "nee nou klaar h?!" mijn ma zegt, "ohw moet hij weer mijn schoenen bijten, oh, hij heeft mijn sjaal!" En echt, ze werd bijna gewurgd  :o...
Maar zelf wapperen met de sjaal en wiebelen met de schoenen, ja dan vraag je er om ook!  Bij bepaalde honden dan h?.
Maar goed, ik neem hond en ma in bescherming, die moeten elkaar met rust laten. Schoonma kan het prima zelf, tenzij ze even niet goed ter been is, en dan nemen we onze eigen hond ook voor onze rekening, want ze kunnen best leren om weg te blijven bij bepaalde personen. Schoonma en ma zijn beiden over de 70.

2
Aanschaf van een Duitse Herder / Re: Eerste gezamelijke hond als gezin
« Gepost op: augustus 14, 2018, 05:54:16 pm »
Spannend hoor! Gezien de ADHD die jij en je zoon hebben, zou ik wel kijken naar welk karakter het beste bij jullie zou passen. In een nest zitten vaak verschillende karakters, waarbij de ene wat rustiger en minder prikkelgevoelig is dan een ander.
Kat uit de boom kijkers of juist meer de haantjes de voorste die van alles ondernemen, onderzoeken en moeilijk rust kunnen vinden. Ik noem zo maar wat voorbeelden.
Mijn eerste herder was rustig, wel actief en graag willen werken met passie, maar vrij rustig in de omgang en wilde niet te veel polonaise aan zijn lijf.
De tweede hond was druk, niets ontging haar, vrij impulsief en ook nog eens ontzettend enthousiast naar alles en iedereen.
Onze derde herder is ook druk, snel geprikkeld en snel te prikkelen, wat zich uit in behoorlijk druk gedrag wat af en toe echt getemperd moet worden.
Het is iets waar je mee om moet kunnen gaan en zelf wel de rust moet kunnen bewaren, anders wordt het druk op druk en dat wordt al snel hyper ???

Mijn moeder was ook wat angstig naar honden toe. Mijn eerste hond was zelf kalm (was al 4 jaar toen ik hem kreeg) en dat ging goed.
Toen ik de drukke teef erbij kreeg ging het niet goed met mijn moeder. Ze schrok van haar gedrag, vond haar doodeng en er werd gezegd dat ik met haar niet welkom was bij ze thuis.
Ik ging minder langs, en als ik langs ging liet ik haar dan maar in de auto.. mijn moeder vond dat toch wel zielig en wilde het toch nog wel een keer proberen. Ik had de hond toen wel al een paar weken in huis, en de hele scherpe randjes waren er al vanaf. Uiteindelijk is het wel goed gekomen. Al bleef het drukke gedrag een issue voor mijn moeder, volledig vertrouwen is er nooit geweest.
En dat is met nu de derde hond die ze wel van pup af aan kent er ook niet.
Bovenstaande vermeld ik omdat je schoonmoeder dus duidelijk aangeeft bang te zijn voor honden. Het kan op een bepaald moment goed komen, maar bij hele drukke honden en zeker herders zal de angst niet altijd afnemen, tenzij het allemaal over rozen gaat en de hond een engeltje is.
Het meeste valt en staat met de opvoeding overigens.

3
Voorstellen / Re: Even voorstellen :)
« Gepost op: augustus 05, 2018, 03:29:36 pm »
Welkom hier! Altijd spannend als je weer op zoek bent naar een nieuwe hond. Zelf heb ik ook een wolfgrauwe uit werklijnen. En dit is de derde duitse herder uit werklijnen, dus weet niet anders.
Alle drie de honden trouwens van een andere fokker, maar alle drie waren het fijne honden in en om het huis. Met de huidige doe ik overigens geen training, door omstandigheden is dat er niet van gekomen.
Onze hond heeft zijn roots ook in Tsjechi? maar is in Nederland gefokt. Er zijn meer fokkers die tegenwoordig honden uit de Tsjechische lijnen gebruiken valt mij op. Maar ik ben geen echte kenner, wellicht dat andere mensen je daar meer over kunnen vertellen.

4
Fotohoekje / Zijn we weer!
« Gepost op: augustus 03, 2018, 05:05:52 pm »
Kon een tijdje forum niet op, maar even wat foto's van Aki en Jol

Kruising Jol (border met friese stabij)

Onze (Dr)Aki  ;)


Ietwat Rank dus (net in voedingstopic al aangekaart dat onze Aki geen grote reu is)

 ::)En we wonen vlak bij zee5
Voeding / Re: Diarree
« Gepost op: augustus 03, 2018, 04:50:44 pm »
Hij is in de groei dus ik zou eerder iets meer geven dan minder. Als pup gaf ik mijn herder vers ?n brokken (vers in de avond, brokken in de ochtend). De brokken gaven we eigenlijk i.v.m. de andere hond in huis die niet altijd geweldig KVV at.
En met buiten lopen had ik brokjes bij me om zo nu en dan te belonen tijdens dingen aan leren.

De vorige herders aten alleen maar vers toen ik eenmaal overgestapt was op verse voeding.

Hoeveelheid voeding is lastig te zeggen vind ik. Ik zie hier gewichten van herders voorbij komen waar ik van sta te kijken, maar die herders hebben volgens mij ook een wat grotere schofthoogte.
Mijn eerste reu was niet echt klein (best fors gebouwd), maar zijn goede gewicht was 38 kg en schofthoogte ongeveer 62 cm.
Mijn teefje woog op goed gewicht 34 kg, en zij was iets groter dan 60 cm, voor de keurmeester 60 maar volgens mij was ze toch echt wel 61 ? 62 cm.

De huidige reu is wat kleiner van bouw, wel boven de 60 cm. Hij is nu vier jaar oud en weegt al 2 jaar ongeveer 34 kilo.
Als pup was hij wat schraal, ondanks goed voer en genoeg voer, maar het was/is wel een hele drukke hond met enorm veel energie dus wat hij eet loopt hij er ook weer af.
Wij voeren Lotgering. En als pup tot een jaar of 3 ook een dagdeel brok.
Hier voer ik echt op het oog, als ik het wat te rank vind worden dan voer ik wat bij, of ik geef wat pasta erbij of een keer een aardappel en bij wat meer aanzet geef ik weer wat minder.
Momenteel krijgt hij ongeveer 750 gram Lotgering op een dag, met allerlei extra's aan gezonde snack en kauwbotten erbij.

Je moet voor jezelf bepalen hoe je wilt voeren. Ik vond combi brok met vers geen probleem, maar ik merk nu ik weer volledig vers geef dat ik de vacht en de ontlasting beter vind. Dat was overigens ook de reden dat ik weer volledig op vers over wilde gaan, de ontlasting en de hoeveelheid ontlasting vond ik veel, in vergelijk met toen mijn andere herders volledig op vers stonden.

6
Forum wedstrijden / Re: Fotowedstrijd: Pffff, wat is het heet!!
« Gepost op: augustus 03, 2018, 02:51:10 pm »

7
Gedrag/Opvoeding / Re: Aandacht en socialisatie
« Gepost op: augustus 03, 2018, 02:47:08 pm »
Is ze al zes jaar van jouw vriendin of heeft jouw vriendin haar op latere leeftijd gekregen?

20 minuten buiten het huis vind ik persoonlijk veel te weinig voor een herder of welke hond dan ook.

Wij hebben twee honden, en beide honden luisteren zowel naar mij als naar mijn partner. We staan dan ook wel op 1 lijn over wat we toestaan en wat niet. En we merken wel dat het lastiger is voor de honden als we met zijn twee?n de honden uit laten, maar over het algemeen levert dat geen grote problemen op omdat we dus allebei op 1 lijn zitten en redelijk dezelfde commando's geven en regels hebben als het gaat om oversteken, contact met andere honden etc.

Als het gaat om Aandacht, zou ik dus meer tijd aan de hond gaan besteden.
Aandacht kan ook hand in hand gaan met dingetjes oefenen en trainen op een leuke manier. Je geeft aan dat ze leergierig is, binnen in huis kun je dus ook al op een leuke manier  wat dingen oefenen.
Ik zou bijna zeggen, ga met haar om als dat je met een jonge hond om gaat die alles nog moet leren. In huis kleine dingetjes oefenen,  met veel beloning. In huis zijn weinig prikkels, dus daar kun je prima een zit oefening, een pootje geven, een af oefening doen. Dit zijn dingetjes die als het er eenmaal in zit, buiten ook toe te passen zijn.

Aandacht voor de persoon die met haar bezig is, is vaak al een sleutel tot om kunnen buigen van bepaald gedrag buiten wat je anders wilt zien.
Veel herders vinden spelen met een bal leuk, sommigen zijn niet eens echt voergericht maar hebben meer interesse om samen met de baas te spelen.
Ik had een hond die buiten ook snel was afgeleid, maar toen ik met een bal aan een touwtje ging oefenen kreeg ik meer en meer haar aandacht, en dat kon ik steeds verder uitbreiden zodat ze buiten ook betrouwbaar los kon lopen.
Maar veel oefenen, de hond laten merken dat je in haar ge?nteresseerd bent en samen dingen wilt doen. Aandacht geven dus, en als zij zelf contact maakt dit extra belonen door te laten merken dat je het fijn vind dat ze zelf oogcontact maakt.

8
Forum wedstrijden / Re: fotowedstrijd op jacht
« Gepost op: mei 07, 2018, 05:49:45 pm »
Prooi niet uit het oog verliezen!

9
Medisch / Re: Shiatsu voor honden
« Gepost op: mei 04, 2018, 11:59:24 am »
Interessant hoor Tinka! Zou je t.z.t. het eindwerk hier willen publiceren?

En over behandelen van bepaalde honden die niet gemakkelijk zijn. Hou de instelling dat je niet bang bent erin, neem geen onnodige risico's maar zelf ervaren met een eigen hond die ook niet geheel handtastelijkheden van vreemden kon velen, dat bij de da en bij een hondentrimsalon hij de dingen onderging zonder al te veel gedoe. Zelf vertrouwde ik de personen die ineens de hond gingen behandelen en ik was erbij, maar zeker bij die trimsalon stond ik ervan te kijken dat de dame gewoon door pakte en blijkbaar voelde mijn hond gewoon dat er met haar niet te sollen viel want het was ineens een mak schaap  ::)

10
Medisch / Re: Gras eten
« Gepost op: mei 03, 2018, 07:39:55 pm »
Mijn vorige herders en de huidige eten en aten gras bij tijd en wijlen. Vers gras, maar ook bepaalde blaadjes van struiken vind de huidige een lekkernij.
En soms aten ze het als ze last hadden van hun maag. Ik liet en laat het gaan eerlijk gezegd.

Als Jol, onze andere hond gras eet dan kotst ze het uit. Minder prettig, maar blijkbaar doet zij het ook als ze niet lekker is en haar maag wat verstoord is. Ik liet het dus toe, mijn vriend wilde het bij Jol nooit hebben, het was zijn hond en is bij hem en anderen groot gegroeid.
Hij stond dus verbaasd dat ik niet moeilijk deed over gras eten door mijn honden.

Ik ben van mening, zolang het geen obsessie is en ze niet continue over hun nek gaan na gras eten, dat het een natuurlijk iets is. Althans bij mijn herders heb ik dat wel altijd zo ervaren.

Ik vond mijn vriend eerlijk gezegd weer raar toen ik merkte dat hij zijn hond verbood om gras te eten. Puur omdat ik het als een natuurlijk iets zag.
Bij mij mogen ze dus gewoon gras of bepaalde blaadjes van een struik eten als ze daar behoefte aan hebben.

Als het onnatuurlijk gedrag is, of als ze het zelf continue eten omdat hun maag van slag is dan zou ik ernaar laten kijken. Maar goed, dat merk je dan weer op als ze continue gaan kotsen of als de ontlasting langdurig niet goed is.

Hier aten ze dus gras als ze even niet lekker waren, of puur omdat ze het gras op dat moment lekker vonden en kwam er verder nooit braken aan te pas of moeilijke of slechte stoelgang.

Om dingen af te leren.. soms heb ik geen zin om te wachten omdat hij weer aan de takjes met lekkere blaadjes loopt te peuzelen, dan zeg ik dat hij moet doorlopen.. en heeft hij net genoeg lijn (flex) om toch nog wat blaadjes te happen, en dan trekt hij een sprint voor me uit naar een ander struikje en als ik passeer loopt hij weer rap door met de blaadjes nog in de bek  :D

Ik heb zelf dus geen intentie en zie geen noodzaak om gras eten af te leren, maar dat is gebaseerd op de honden die ik heb en had die ook gras aten.

11
Terras / Re: Topic: waar heb je je vandaag enorm aan geergerd
« Gepost op: april 23, 2018, 12:44:46 am »


Dat was een heel gemene kat >:(
Oh jemig.. dat is wel heel heftig. Arme hond.

12
Belevenissen / Re: je Kan niet zo maar naar een vreemde hond toe lopen!
« Gepost op: april 14, 2018, 02:17:41 pm »
Muilkorf ben ik sowieso van plan te kopen.
Ik zelf ben niet nerveus of gestresst. De riem hou ik altijd slap.
Maar meneertje doet het onverwachts en dan moet ik dus gewoon goed opletten op zijn houding. Merk ik wat aan zijn houding dan corrigeer ik hem gelijk voordat hij iets van plan is.
Voor de rest gaan wij de winkels niet in, wel bij de intratuin voor Janet.
Reageert hij echt onverwachts of kun je er een patroon in ontdekken?
Er loopt hier ook een meneer met een DH en die hond valt ook behoorlijk uit, geen kleintje ook. In mijn geval reageert de hond sterk op mijn honden, en ergens zag ik het al aankomen de eerste keer toen hij me tegemoet liep.
De man zelf niet, maar ook de tweede en de derde keer niet. Hij corrigeerde dus pas op het moment dat de hond al in de lijn klapte en kreeg hem ook moeilijk weer bij de les.
Uiteraard heb ik dan ook geen brave hendrik meer, want Aki is dan wel weer een hond die sterk reageert op een bepaald soort reactie of houding. Dus daar speel ik dan ook weer op in, omdat ik niet wil dat hij op dezelfde manier terug reageert. Dus ik zorg sowieso al dat ik in een ruime bocht passeer, probeer de lijn los te houden en Aki is dan behoorlijk pissig dat hij niets mag doen dat hij met een hoge houding woest zijn kop heen en weer gaat schudden, al dan niet met een bal in de bek.
Het zal me nooit gaan lukken dat hij sto?cijns een andere hond die zo reageert gaat negeren, al lijkt het me heerlijk om eens zo'n hond te hebben die het weet te negeren.

13
Belevenissen / Re: je Kan niet zo maar naar een vreemde hond toe lopen!
« Gepost op: april 14, 2018, 02:07:39 pm »
je hond leren kennen.
risico heb ik inderdaad genomen bij de intratuin maar....ik weet dat danger bij intratuin niets zal doen want meneertje Kleef heel erg aan Janet en was meer met haar bezig en vergeet de rest om zich heen en dat is bij ons thuis ook zo als ze op visite is.
Tja en als de mensen een woord nee niet accepteren.... ::)
Dan snap ik het, sorry dat ik zo kort door de bocht reageerde.
Besef me trouwens dat ik een bepaalde periode met Finn ineens ook aanliep tegen het feit dat hij uitviel naar mensen die ons benaderden.
Dus in mijn reactie sprak ik mijzelf tegen, want ik ben ook het niet uit de weg gegaan destijds en kon zo weer grip op situaties krijgen. Al viel Finn destijds niet uit vanwege onzekerheid, daar zat toen wat anders achter.

En ik herken ook dat je mensen aangeeft dat je niet wilt dat de honden geaaid worden, er zitten inderdaad eigenwijze drollen tussen.

Stond ooit eens te pinnen en de twee herders voor me, tussen muur en mij in. Ineens staat er een kind tussen de honden van 3 turven hoog, Finn en Bluf staken met koppen erboven uit. Ik schrok me rot. Nu waren het geen bijters maar ik voelde me toch erg ongemakkelijk zo met dat hoofdje van dat kind bij mijn honden en die grijpgrage handjes van dat kind in die vachten van de honden. De vader van het kind stond op afstand te kirren "leuk h? hondjes! Ze is ook totaal niet bang h?!".
Toen ik rustig doch dringend verzocht het kind bij zich te roepen snapte hij mij reactie niet. En toen het kind eenmaal weg was ben ik toch ook wel uitgevaren tegen die man. Genoeg honden die w?l ineens hap doen.
En zo heb ik nog wel meer gekke dingen meegemaakt.

Ongeveer soortgelijke reacties van mensen als jij kreeg. Van "ik heb altijd herders gehad en weet hoe ermee om te gaan" "ik ben niet bang voor ze hoor!" "alle honden vinden mij leuk, ik snap niet waarom hij me negeert". En dan toe kruipen naar een hond die al duidelijk aangeeft geen zin te hebben in aandacht. In dat laatste geval ben ik ervoor gestapt, Finn was al zo link dat ik geen risico wilde nemen dat hij dit keer zijn waarschuwingen kracht bij zou gaan zetten. En heb ik de kennis niet meer gevraagd te stoppen maar gesommeerd om op te rotten bij de hond en er weg van te blijven. Ongelofelijk.

14
Duitse Herder algemeen / Re: Tuigje
« Gepost op: april 14, 2018, 01:44:27 pm »
Bedankt voor de uitleg Leonardo, zo had ik het nog niet bekeken!

En weerwolf, ik snap de weerstand tegen de flexi's, in de hand van sommige mensen kan ik mij ook gruwelijk ergeren als ze de stopknop niet weten te vinden, en bij het oversteken gebruik ik overigens altijd de stopknop, ook al lopen ze naast. Gewoon voor de zekerheid.
Ik vind het nog steeds een uitkomst, destijds ook met de 2 herders. Maar ze kennen de  gangbare commando's (en luisteren ernaar  ::)) dus daarom vind ik het prima te doen die lijnen. ("hier, naast(alternatief voor volg), wacht en voet oh ja en NIET TREKKEN!  8))

15
Belevenissen / Re: je Kan niet zo maar naar een vreemde hond toe lopen!
« Gepost op: april 13, 2018, 04:49:37 pm »
Zo is dat, amen! ;D
Je kunt het ook omdraaien. Waarom risico nemen om dingen te ondernemen waarvan je weet dat je hond er niet goed op reageert.
Mensen die geen nee willen horen zijn er overal en zeker op plekken waar winkelend publiek is al dan niet met hondenkennis.

Ik ga voor een groot deel mee hoor, als het gaat om "nee, en niet aaien!" als het om plekken gaat waar je normaliter gewoon met een hond loopt en ze uit laat. Maar binnen een bepaald gebied moet je weg blijven als je hond zich niet gemakkelijk voelt met andere mensen die hem of haar benaderen.
Vind ik althans.

Pagina's: [1] 2 3 ... 20