Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Cornelia

Pagina's: [1] 2 3 ... 20
1
Forum wedstrijden / Re: fotowedstrijd op jacht
« Gepost op: mei 07, 2018, 05:49:45 pm »
Prooi niet uit het oog verliezen!

2
Medisch / Re: Shiatsu voor honden
« Gepost op: mei 04, 2018, 11:59:24 am »
Interessant hoor Tinka! Zou je t.z.t. het eindwerk hier willen publiceren?

En over behandelen van bepaalde honden die niet gemakkelijk zijn. Hou de instelling dat je niet bang bent erin, neem geen onnodige risico's maar zelf ervaren met een eigen hond die ook niet geheel handtastelijkheden van vreemden kon velen, dat bij de da en bij een hondentrimsalon hij de dingen onderging zonder al te veel gedoe. Zelf vertrouwde ik de personen die ineens de hond gingen behandelen en ik was erbij, maar zeker bij die trimsalon stond ik ervan te kijken dat de dame gewoon door pakte en blijkbaar voelde mijn hond gewoon dat er met haar niet te sollen viel want het was ineens een mak schaap  ::)

3
Medisch / Re: Gras eten
« Gepost op: mei 03, 2018, 07:39:55 pm »
Mijn vorige herders en de huidige eten en aten gras bij tijd en wijlen. Vers gras, maar ook bepaalde blaadjes van struiken vind de huidige een lekkernij.
En soms aten ze het als ze last hadden van hun maag. Ik liet en laat het gaan eerlijk gezegd.

Als Jol, onze andere hond gras eet dan kotst ze het uit. Minder prettig, maar blijkbaar doet zij het ook als ze niet lekker is en haar maag wat verstoord is. Ik liet het dus toe, mijn vriend wilde het bij Jol nooit hebben, het was zijn hond en is bij hem en anderen groot gegroeid.
Hij stond dus verbaasd dat ik niet moeilijk deed over gras eten door mijn honden.

Ik ben van mening, zolang het geen obsessie is en ze niet continue over hun nek gaan na gras eten, dat het een natuurlijk iets is. Althans bij mijn herders heb ik dat wel altijd zo ervaren.

Ik vond mijn vriend eerlijk gezegd weer raar toen ik merkte dat hij zijn hond verbood om gras te eten. Puur omdat ik het als een natuurlijk iets zag.
Bij mij mogen ze dus gewoon gras of bepaalde blaadjes van een struik eten als ze daar behoefte aan hebben.

Als het onnatuurlijk gedrag is, of als ze het zelf continue eten omdat hun maag van slag is dan zou ik ernaar laten kijken. Maar goed, dat merk je dan weer op als ze continue gaan kotsen of als de ontlasting langdurig niet goed is.

Hier aten ze dus gras als ze even niet lekker waren, of puur omdat ze het gras op dat moment lekker vonden en kwam er verder nooit braken aan te pas of moeilijke of slechte stoelgang.

Om dingen af te leren.. soms heb ik geen zin om te wachten omdat hij weer aan de takjes met lekkere blaadjes loopt te peuzelen, dan zeg ik dat hij moet doorlopen.. en heeft hij net genoeg lijn (flex) om toch nog wat blaadjes te happen, en dan trekt hij een sprint voor me uit naar een ander struikje en als ik passeer loopt hij weer rap door met de blaadjes nog in de bek  :D

Ik heb zelf dus geen intentie en zie geen noodzaak om gras eten af te leren, maar dat is gebaseerd op de honden die ik heb en had die ook gras aten.

4
Terras / Re: Topic: waar heb je je vandaag enorm aan geergerd
« Gepost op: april 23, 2018, 12:44:46 am »


Dat was een heel gemene kat >:(
Oh jemig.. dat is wel heel heftig. Arme hond.

5
Belevenissen / Re: je Kan niet zo maar naar een vreemde hond toe lopen!
« Gepost op: april 14, 2018, 02:17:41 pm »
Muilkorf ben ik sowieso van plan te kopen.
Ik zelf ben niet nerveus of gestresst. De riem hou ik altijd slap.
Maar meneertje doet het onverwachts en dan moet ik dus gewoon goed opletten op zijn houding. Merk ik wat aan zijn houding dan corrigeer ik hem gelijk voordat hij iets van plan is.
Voor de rest gaan wij de winkels niet in, wel bij de intratuin voor Janet.
Reageert hij echt onverwachts of kun je er een patroon in ontdekken?
Er loopt hier ook een meneer met een DH en die hond valt ook behoorlijk uit, geen kleintje ook. In mijn geval reageert de hond sterk op mijn honden, en ergens zag ik het al aankomen de eerste keer toen hij me tegemoet liep.
De man zelf niet, maar ook de tweede en de derde keer niet. Hij corrigeerde dus pas op het moment dat de hond al in de lijn klapte en kreeg hem ook moeilijk weer bij de les.
Uiteraard heb ik dan ook geen brave hendrik meer, want Aki is dan wel weer een hond die sterk reageert op een bepaald soort reactie of houding. Dus daar speel ik dan ook weer op in, omdat ik niet wil dat hij op dezelfde manier terug reageert. Dus ik zorg sowieso al dat ik in een ruime bocht passeer, probeer de lijn los te houden en Aki is dan behoorlijk pissig dat hij niets mag doen dat hij met een hoge houding woest zijn kop heen en weer gaat schudden, al dan niet met een bal in de bek.
Het zal me nooit gaan lukken dat hij sto?cijns een andere hond die zo reageert gaat negeren, al lijkt het me heerlijk om eens zo'n hond te hebben die het weet te negeren.

6
Belevenissen / Re: je Kan niet zo maar naar een vreemde hond toe lopen!
« Gepost op: april 14, 2018, 02:07:39 pm »
je hond leren kennen.
risico heb ik inderdaad genomen bij de intratuin maar....ik weet dat danger bij intratuin niets zal doen want meneertje Kleef heel erg aan Janet en was meer met haar bezig en vergeet de rest om zich heen en dat is bij ons thuis ook zo als ze op visite is.
Tja en als de mensen een woord nee niet accepteren.... ::)
Dan snap ik het, sorry dat ik zo kort door de bocht reageerde.
Besef me trouwens dat ik een bepaalde periode met Finn ineens ook aanliep tegen het feit dat hij uitviel naar mensen die ons benaderden.
Dus in mijn reactie sprak ik mijzelf tegen, want ik ben ook het niet uit de weg gegaan destijds en kon zo weer grip op situaties krijgen. Al viel Finn destijds niet uit vanwege onzekerheid, daar zat toen wat anders achter.

En ik herken ook dat je mensen aangeeft dat je niet wilt dat de honden geaaid worden, er zitten inderdaad eigenwijze drollen tussen.

Stond ooit eens te pinnen en de twee herders voor me, tussen muur en mij in. Ineens staat er een kind tussen de honden van 3 turven hoog, Finn en Bluf staken met koppen erboven uit. Ik schrok me rot. Nu waren het geen bijters maar ik voelde me toch erg ongemakkelijk zo met dat hoofdje van dat kind bij mijn honden en die grijpgrage handjes van dat kind in die vachten van de honden. De vader van het kind stond op afstand te kirren "leuk h? hondjes! Ze is ook totaal niet bang h?!".
Toen ik rustig doch dringend verzocht het kind bij zich te roepen snapte hij mij reactie niet. En toen het kind eenmaal weg was ben ik toch ook wel uitgevaren tegen die man. Genoeg honden die w?l ineens hap doen.
En zo heb ik nog wel meer gekke dingen meegemaakt.

Ongeveer soortgelijke reacties van mensen als jij kreeg. Van "ik heb altijd herders gehad en weet hoe ermee om te gaan" "ik ben niet bang voor ze hoor!" "alle honden vinden mij leuk, ik snap niet waarom hij me negeert". En dan toe kruipen naar een hond die al duidelijk aangeeft geen zin te hebben in aandacht. In dat laatste geval ben ik ervoor gestapt, Finn was al zo link dat ik geen risico wilde nemen dat hij dit keer zijn waarschuwingen kracht bij zou gaan zetten. En heb ik de kennis niet meer gevraagd te stoppen maar gesommeerd om op te rotten bij de hond en er weg van te blijven. Ongelofelijk.

7
Duitse Herder algemeen / Re: Tuigje
« Gepost op: april 14, 2018, 01:44:27 pm »
Bedankt voor de uitleg Leonardo, zo had ik het nog niet bekeken!

En weerwolf, ik snap de weerstand tegen de flexi's, in de hand van sommige mensen kan ik mij ook gruwelijk ergeren als ze de stopknop niet weten te vinden, en bij het oversteken gebruik ik overigens altijd de stopknop, ook al lopen ze naast. Gewoon voor de zekerheid.
Ik vind het nog steeds een uitkomst, destijds ook met de 2 herders. Maar ze kennen de  gangbare commando's (en luisteren ernaar  ::)) dus daarom vind ik het prima te doen die lijnen. ("hier, naast(alternatief voor volg), wacht en voet oh ja en NIET TREKKEN!  8))

8
Belevenissen / Re: je Kan niet zo maar naar een vreemde hond toe lopen!
« Gepost op: april 13, 2018, 04:49:37 pm »
Zo is dat, amen! ;D
Je kunt het ook omdraaien. Waarom risico nemen om dingen te ondernemen waarvan je weet dat je hond er niet goed op reageert.
Mensen die geen nee willen horen zijn er overal en zeker op plekken waar winkelend publiek is al dan niet met hondenkennis.

Ik ga voor een groot deel mee hoor, als het gaat om "nee, en niet aaien!" als het om plekken gaat waar je normaliter gewoon met een hond loopt en ze uit laat. Maar binnen een bepaald gebied moet je weg blijven als je hond zich niet gemakkelijk voelt met andere mensen die hem of haar benaderen.
Vind ik althans.

9
Duitse Herder algemeen / Re: Tuigje
« Gepost op: april 13, 2018, 02:04:40 pm »
Tuigje is m.i. goed te gebruiken bij speuren en ook bij aanleren van manwerk. Voor appel vind ik het 3x nix.
Als je je hond b.v. gaat uitlaten of een wandeling gaat maken loop je toch niet de hele dag met een voertje in je handen. En correcties met een tuigje komen niet aan.
Ik gebruik het zelf niet, maar genoeg mensen die hun hond wel aan een tuig hebben lopen buiten en die trekken toch ook niet allemaal?

Toen onze pup nog pup was  ;D hadden we overigens wel altijd voer bij ons, en ook een bal om dingen te kunnen belonen. En wij hadden dan wel geen tuig, maar wel een flexlijn waar hij aan liep, iets waar ook niet iedereen voorstander van is.
Maar we hebben hem leren lopen en leren luisteren aan de flexlijn.

En zelf wisselde ik af met de gewone lijn overigens, om hem ook daaraan te leren lopen, want het is toch anders.

Het is overigens net ook de insteek van hoe je met honden over straat gaat en kan gaan. Hier moeten ze vrijwel overal vast, maar wel veel grasveldjes e.d. dicht bij huis waar ze o.a. uitgelaten worden. Dus kan ik ze meer vrijheid geven met wandelen, hier lopen ze niet naast me maar aan de 8 meter flex, en daarbij als we oversteken of mensen al dan niet met andere honden passeren, dan moeten ze even naast lopen en dat is ze aangeleerd.

En je komt terug op een correctie geven die bij gebruik van een tuigje niet aan zouden komen, TS geeft juist aan dat hij dat gesjor aan de nekjes niet zo fijn eruit vindt zien.
Maar goed een trekje aan een tuig en je schuift je hond ook een meter op  ;)

Kan met jouw beredenering meegaan hoor Weerwolf, ik vond het ook handiger om een halsband om de hond te hebben en ook vind ik het in sommige gevallen fijner om de hond aan een vaste lijn mee te hebben dan aan een flex, maar veel dingen zijn te leren.

En een tuig (2 zelfs) heb ik overigens ook nog hangen, voor als ik ooit ga speuren, of weer pakwerk ga doen met de hond. Maar met mijn vorige honden vond ik de lijn onderlangs weer fijner met speuren dan het tuig, ook weer afhankelijk van de hond waarmee je op pad gaat denk ik, en hoe je dingen hebt aangeleerd of aanleert.

10
Aanschaf van een Duitse Herder / Re: Puppy!!
« Gepost op: april 12, 2018, 06:38:35 pm »
Spannend ! Gefeliciteerd!

11
Aanschaf van een Duitse Herder / Re: Eerste gezamelijke hond als gezin
« Gepost op: april 12, 2018, 06:37:43 pm »
Leuk om te lezen Dave! Ben erg benieuwd naar je ervaringen en je zoektocht!

12
Duitse Herder algemeen / Re: Tuigje
« Gepost op: april 12, 2018, 06:34:50 pm »

Ik zou in het begin geen tuig gebruiken maar een gewone hals bandje. De pup moet aan de riem leren lopen en daar moet je vroeg aan beginnen.
De subtiele communicatie tussen jij en de pup tijdens het aanleren verloopt veel beter met een halsbandje.
Met een tuig komen eventuele correcties niet goed aan, waardoor het aanleren veel meer moeite kost.
Een tuig is voor een gevorderde pup die al het een of ander heeft geleerd. Anders heb je kans dat de hond aan de riem gaat trekken.
Ik heb zelf geen tuig overwogen of ooit bij de honden omgedaan, omdat ik het voor de vacht niet zo ideaal vind.

Maar ik zie niet in waarom aanleren om netjes bij je te lopen niet aan een tuig zou kunnen.

Naast leren lopen met oversteken of tijdens het wandelen even oefenen ging met voertje in de hand.. of met een bal aan een touwtje als beloning,  of dat nu met de riem aan een tuig of halsband gebeurd, daar zie ik niet zo'n verschil in.

13
Gedrag/Opvoeding / Re: Reageren op dreiging en waakzaam
« Gepost op: april 08, 2018, 05:44:51 pm »
Die reputatie is er nog steeds wel denk ik. Met mijn vorige duo kwam een mevrouw afkomstig uit het oostblok naar me toe, op afstand.."mevrouw, ik zo bang, jouw honden bij mijn land ?cht gevaarlijk!" En ik had daar echt begrip voor, ook al waren mijn honden anders, en dat zag ze ook wel, maar ze was echt heel bang voor mijn type honden.
En deels weet ik hoe mijn honden zijn en waren. Maar vandaag kwam het gesprek ook op Finn bijvoorbeeld. En echt een lieve hond. Maar meerdere mensen ook mijn vriend nog voor hij mijn vriend was zeiden al respect te hebben voor die hond.
Finn was niet agressief, maar zoals iemand vandaag weer zei, hij was een hond die "aanwezig" was. Hij was lief en braaf.. maar hij was er gewoon, en helemaal voor jou.(ik zei de gek)

En Bluf was dan weer van een ander slag, die was lang leve de lol.. erg fijn en een heerlijk beest, waaks maar op een andere manier dan dat Finn dat was en hoe ik bijvoorbeeld Aki nu ervaar. Aak vind ik soms vergelijkbaar aan Finn, al is Aki meer amicaal naar vreemde mensen toe. Finn was wat terughoudender. Maar de reactie naar eigenaardigheden, of als de baas bepaalde dingen niet ziet aankomen daar reageerde Finn destijds en Aki nu behoorlijk scherp op, en Bluf reageerde anders, minder scherp is het woord en te lief ja.
Ik kan het overigens wel waarderen. Het houd me wel scherp in hoe ze kunnen reageren, dus ik zit er vrij rap op ondanks het vrije blije karakter.
Soms hoor ik wel eens dat mensen vinden dat ik er erg dicht bovenop zit, maar ik denk dat het wat een bepaald soort hond dat helemaal niet verkeerd is. Bij Bluf was ik veel vrijer en dat liet ik meer gaan dan dat mensen met Finn of met Aki gingen dollen of spelen..

Lees de reactie van Kaya nu ook.. mijn vorige reu ging op een bepaald moment ook zelf beslissen wie of wat bij mij mocht komen. Maar dan ga je een grens voorbij. Ik ben daar redelijk rap op gaan reageren. En dat vind ik nog steeds een valkuil als mensen gaan zeggen het is een waak en verdedigingshond dus het is normaal gedrag. Ik bepaal en de hond hoeft niet te gaan reageren op mensen die een praatje met me willen maken of bijvoorbeeld de weg willen vragen.

14
Aanschaf van een Duitse Herder / Re: Wat moet ik nog weten?
« Gepost op: april 08, 2018, 05:17:18 pm »

Over lijnen hoef je geen zorgen te maken. Oud Duitse herders worden gefokt als familie hond. Mooie honden met een rechte rug en een zacht karakter.
Apart van de gangbare werk of show lijnen. Zolang ze gezond zijn komt het altijd goed.
Mag ik er wel een kanttekening bij plaatsen. Er zijn behoorlijk wat langharen ook weggezet als oud duitse herder en ook in stokhaar nesten worden langharen geboren.
Dus zomaar ervan uitgaan dat bij de langharen of oud duitse herder alles ok is, zou ik ook weer niet doen tenzij een fokker al zo lang met een bepaalde lijn fokt.

Ik ben geen zwartkijker hoor.. al lijkt het soms wel zo. ::)


15
Gedrag/Opvoeding / Re: Reageren op dreiging en waakzaam
« Gepost op: april 06, 2018, 04:15:12 pm »
Heeft niemand anders hier verder een mening of idee over?

Pagina's: [1] 2 3 ... 20