Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Kali

Pagina's: [1] 2 3
1
Forum wedstrijden / fotowedstrijd op jacht
« Gepost op: mei 06, 2018, 10:04:41 pm »
Het volgende onderwerp is "op jacht".
Herders vinden het heerlijk om te jagen, dat kan op katten zijn, bal, op snoepjes, konijnen... verzin 't maar  8)
Poll sluit op vrijdag 18 mei om 15:00 uur

2
Het is weer lente en temperaturen gaan omhoog. Voor mij meestal een reden om rond maart/april preventief de oorlog te verklaren aan vlooien.

Afgelopen dagen dus grondig schoongemaakt, alles met vlooienspray behandeld, Zoran in de hondenwasstraat gemikt, met (biologische) vlo-dodende shampoo gewassen en de nodige dosis vlooiendruppels gegeven.  Dit doe ik al jaren zo, misschien totaal overbodig en overdreven maar eigenlijk nooit last van vlooien gehad gelukkig en dat wil ik graag zo houden.

Doen jullie wat aan preventieve vlooienbestrijding? Zo ja, wat?

3
Nieuws en informatie / Nieuwe banner?
« Gepost op: maart 06, 2018, 09:51:59 am »
Ik zit net naar de banner te kijken maar is het een andere/nieuwe?

4
Verjaardagen / Zoran het boefje
« Gepost op: december 31, 2017, 12:59:20 pm »
Is jarig vandaag, 7 jaar alweer.Van een doodziek hoopje ellende waarvan we toch meerdere keren hebben afgevraagd of hij de volgende dag wel zou halen tot een gezonde, sterke en ontzettend lieve schat van een hond (alleen niet zo voor kleine hondjes).

Over 2 weken is ie een jaar bij ons dus dat combineren we mooi met z'n verjaardag  8)

En verder voor alle forumleden de allerbeste wensen en een gezond, gelukkig en voorspoedig 2018!


5
Voeding / Jeuk/Allergie
« Gepost op: november 26, 2017, 01:30:17 pm »
Zoran heeft veel jeuk. Hij zou vlooienallergie hebben maar ik twijfel een beetje.
Ik druppel 'm elke maand, borstel 'm regelmatig, hanteer een behoorlijk fanatiek antivlooienbeleid en ben er van overtuigd dat we geen vlooien in huis hebben.
Toch krabt ie laatste tijd vaak en bijt hij veel en heeft hij een gevoelige huid en ik vraag me af of het wel vlooienallergie is of dat hij wellicht allergisch is voor voer.

Hij krijgt 's ochtends Dog Lovers Gold - Cold compressed brok. 's Avonds krijgt hij Lotgering compleet. De samenstelling wisselt met mijn bestelling. Ene keer lam/rund etc. en andere keer kip o.i.d. Ik bestel meestal een half krat (ruimte vriezer) dus dat is in een dag of 10 op.

Ik twijfel een beetje. Zal ik hem een periode alleen op brok zetten om te kijken of een eventuele allergie van vlees-samenstelling komt of zal ik 'm een periode alleen op vlees zetten om te kijken of het door de brok komt? Ik heb ook gelezen dat het ongeveer 6 weken duurt voordat alle allergisch-makende stoffen uit het systeem zijn. Dus gaan proberen en uitsluiten kost best veel tijd.

Wat zouden jullie doen?

6
Duitse Herder algemeen / Film tip Megan Leavey
« Gepost op: augustus 23, 2017, 06:31:48 pm »
 

Het waargebeurde verhaal van Megan Leavey, korporaal bij het marinierskorps. Zij vormt met de militaire gevechtshond Rex een sterk duo. In Irak zullen de twee meer dan 100 missies volbrengen en daarbij talloze levens redden. Een ge?mproviseerde bom zal hun trouw echter aan een test onderwerpen.

Trailer:


En hier kun je 'm kijken.
https://gostream.is/film/megan-leavey-21638/


7
Belevenissen / Het is een bijzondere hond, dat is ie
« Gepost op: augustus 05, 2017, 08:51:12 pm »
Zoran kan duidelijk laten zien wat hij wil zeggen.
Als ie honger heeft gaat ie in de keuken naar z'n vlees zitten kijken wat ligt te ondooien. Dat kan hij zomaar een half uur volhouden. Als ik daar niet op reageer komt ie in de kamer voor me zitten, gaat me aan zitten staren en als ik vraag wat er is loopt ie weer terug naar de keuken en gaat ie weer naar z'n vlees zitten kijken.

Als ie naar buiten moet gaat ie bij de voordeur zitten en naar de deur zitten kijken.
Als hij met je wil spelen dan komt ie met z'n kong of touw aanzetten en legt dat op je been/laat de kong op je voet vallen.
Voorheen had hij een grote metalen drinkbak. Als ie leeg was (wat vaak gebeurde omdat hij alles er naast gooide) pakte hij steevast die drinkbak op en liet 'm ergens anders in de keuken vallen. Dat hoorde je wel.

Sinds dat hij z'n nieuwe drinkbak heeft duurt 't wat langer voordat ie leeg is omdat er niets meer naast gaat. Ik vul 'm braaf elke ochtend met 1.4 liter vers water.
Vanmiddag is ie lekker los gegaan op een bot, kreeg dorst en blijkbaar was z'n bak leeg en heb ik dat gemist. Totdat ik dit vond in de kamer:Die zwarte rand zit best vast dus hoe hij dat voor elkaar gekregen heeft is me nog een raadsel. Maar goed, zo laat hij dus nu zien als z'n drinkbak leeg is  8)


8
Voeding / Rauw hondenvoer besmet met gevaarlijke bacterie, Een hond afgemaakt
« Gepost op: augustus 03, 2017, 10:20:10 pm »
Okay, het onderwerp ziet er schokkend uit maar als ik het artikel zo lees is die bacterie geen "schering en inslag" maar vrij zeldzaam en gaat het "slechts" om 1 hond.

---
Rauw hondenvoer besmet met gevaarlijke bacterie, ??n hond afgemaakt

UPDATE Een hond is eind 2016 afgemaakt nadat het dier besmet was geraakt met de gevaarlijke bacterie Brucella suis. Dat meldt de Wageningen Universiteit op haar website. Uit onderzoek van de universiteit is gebleken dat de bacterie in rauw hondenvoer zat. Brucella suis is ook voor mensen gevaarlijk.

Barbara de Jong 03-08-17, 19:12 Laatste update: 20:37
Volgens de NVWA zou het vooralsnog om ??n geval gaan en is het risico op verdere verspreiding beperkt. 

Bij honden veroorzaakt de bacterie problemen aan hun geslachtsorganen en gewrichten. Mensen die besmet zijn krijgen last van langdurige koortsgolven die moeilijk onder controle te krijgen zijn. Ook varkens zijn zeer gevoelig voor de bacterie.

Onderzoeker Hendrik-Jan Roest van de Wageningen Universiteit ontdekte de bacterie in het rauwe hondenvoer. Dit voer wordt ook wel Barf genoemd, wat staat voor 'Bones And Raw Food'. 

Bij het bedrijf dat het hondenvoer produceerde bleek dat zij naast ander slachtafval, ook hazen hadden gebruikt. Onderzoek wees uit dat de bacterie van deze dieren afkomstig was.

Uitwerpselen
,,De gecontroleerde  partij hazenvlees is inmiddels vernietigd. Maar het is onduidelijk in hoeveel rauw hondenvoer nog de bacterie zit'', aldus Roest. Hij noemt het voeren van rauw vlees aan honden 'een risico'. ,,Behalve deze Brucella Suis bacterie kunnen er ook andere ziekmakers inzitten die resistent zijn tegen bijvoorbeeld anti-biotica. Ik adviseer hondenbezitters goed na te denken wanneer ze rauw vlees aan hun dier willen voeren.''

Ik adviseer hondenbezitters goed na te denken wanneer ze rauw vlees aan hun dier willen voeren
Hendrik-Jan Roest, onderzoeker Wageningen Universiteit
Ook mensen kunnen goed ziek worden van Brucella Suis. ,,Mensen komen in aanraking met de bacterie wanneer ze het voer voor hun hond klaarmaken. Of via de uitwerpselen van hun dier'', aldus Roest.

De onderzoeker vindt dat goed gekeken moet worden naar de regels die gelden rond de import van rauw vlees voor de verwerking van hondenvoer. ,,Daar is nu nog veel onduidelijk over.''

Een woordvoerder van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) wijst erop dat het om slechts ??n besmetting van een hond gaat die bovendien vorig jaar speelde. De link met het rauwe hondenvoer is al lang geleden gelegd, stelt hij. ,,De partij hondenvoer die toen nog op het terrein van het bedrijf stond, is direct geblokkeerd.''

Reden tot grote ongerustheid is er volgens hem niet. ,,De honden waarmee deze hond contact heeft gehad, zijn onderzocht en bleken niet besmet. Doorgaans vindt er bij dit soort constateringen een terugroepactie plaats, maar of dat in dit geval ook gebeurd is, weet ik niet."

Intensief contact
Het gevaar voor de volksgezondheid acht de woordvoerder 'op basis van de huidige gegevens uiterst gering, zo niet uitgesloten'. ,,Besmetting van hond op mens met deze bacterie is theoretisch alleen mogelijk na zeer intensief contact. Er is ons geen enkel geval van bekend."

In Nederland werd in 1973 de bacterie voor het laatst aangetroffen bij varkens.

----

bron:
http://www.ad.nl/binnenland/rauw-hondenvoer-besmet-met-gevaarlijke-bacterie-eneacute-eneacute-n-hond-afgemaakt~a30327ee/

9
Voeding / Drinken
« Gepost op: juli 26, 2017, 09:43:31 pm »
Dit is niet zozeer een vraag over voeding... alhoewel...

Zoran heeft z'n grote metalen drinkbak waar water in gaat.
Toevallig heb ik vakantie en ben de keuken aan 't opknappen. Muren verven, nieuw vinyl op de vloer en vandaag sloopte ik het oude vinyl er uit.
Onder het vinyl, in de omgeving waar Zoran's drinkbak staat was de vloer zeik nat. Niet een beetje nat, nee... echt nat.
Da's niet ideaal... gaat schimmelen wat - vooral bij zwarte schimmel - erg ongezonde situaties kan geven. 't Was me wel eens opgevallen dat ie niet echt een nette drinker is maar dit is wel het tegenover gestelde.

Goed, vanmiddag maar even geen nieuw vinyl gelegd om die plek te laten drogen. Zoran's drinkbak staat nu ff in de woonkamer en elke keer als ie gedronken heeft ligt er een flinke plas water. Als ik zo kijk hoe hij drinkt dan lebbert ie ongeveer 50% z'n bek in en 50% er naast.

Iemand suggesties hoe ik die vloer een beetje droog hou? 

10
Videohoekje / Schattig
« Gepost op: juni 13, 2017, 12:42:55 pm »
Gewoon een schattig filmpje


11
Voeding / Havermout
« Gepost op: juni 02, 2017, 12:20:18 pm »
Mmmm... Zoran heeft de voorraadkast open weten te krijgen en een pak havermout gejat. Daar heeft ie toch zo'n kwart pak van naar binnen gewerkt.
Hij zal wel dorst krijgen maar waar ik me meer zorgen over maak... het zal wel gaan wellen. Moet ik me zorgen maken? Of kakt ie het vanzelf wel weer uit?

12
Belevenissen / De avonturen van Zoran
« Gepost op: mei 31, 2017, 11:02:11 pm »
Zoran is nu inmiddels 4 1/2 maand bij ons. Na een hele moeilijke start is hij na z'n zware operatie en de slechte staat waarin hij verkeerde vrij snel hersteld.
Al gauw kwam z'n energie ook terug. Wat was hij druk en onbehouwen zeg... net of hij in een soort 2e jeugd terecht kwam. Het werd ook snel duidelijk dat hij - door omstandigheden - nooit echt wat geleerd had of wist wat zijn grenzen waren. Hij was altijd gewend om een klein blokje om aan de lijn te lopen en zichzelf bezig te houden.

Het heeft best een tijd geduurd voordat ik echt contact met hem kreeg. Ik durf gerust te stellen dat dit ruim 3 maanden geduurd heeft. Pas de laatste tijd begint hij rustiger te worden, snapt de gewoontes en de regeltjes en begint steeds beter te luisteren. Omgekeerd natuurlijk hetzelfde, ik begin 'm door te krijgen, weet wat hij wel en niet leuk vind en wat ik wel en niet met hem kan doen. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik echt wel eens momenten gehad heb waarbij ik me afvroeg waar ik aan begonnen was met hem. Hij is (was) absoluut geen makkelijke hond en z'n gebrek aan opvoeding maakte het er niet makkelijker op.

Zoran heeft zich ontwikkeld als een hele fijne en vrolijke hond mits hij z'n beweging krijgt. 's Ochtends voordat ik naar m'n werk ga gaan we altijd een stukje fietsen. Ook dat kon hij niet maar dat is wel iets wat hij heel snel heeft opgepakt. Hij vind 't ook ontzettend leuk en is naast de fiets voorbeeldig (behalve als ie een kat ziet, dan gaat ineens al z'n aandacht daar naar toe). Als we bijna thuis zijn dan veranderd z'n drafje naar een galopje omdat ie weet dat ie eten krijgt. Dat is wel zijn ding... eten. Daar is ie gek op. 's Avonds gaan we meestal naar een afgelegen braakliggend terrein waar hij naar hartelust kan rennen en achter konijntjes aan gaat. Gelukkig zijn ze veel te snel voor hem en na een uurtje rondrennen is hij dan ook helemaal uitgeteld. 

Andere honden is nog wel een dingetje waar we aan moeten werken. Over het algemeen gaat het goed en valt hij ook niet meer uit naar andere honden tenzij het kleine hondjes (keffertjes) zijn. Daar heeft ie niets mee. Maar met de Jack Russels van een vriendin van me gaat het wel weer heel erg goed. Dan loopt ie het liefste voorop en speelt de baas. Met andere Herders gaat het vrijwel altijd goed. Net of hij die taal wel spreekt maar met andere honden daar wat moeite mee heeft.

Met het mooie weer ontkom je er natuurlijk ook niet aan om op een terrasje te zitten 8) Ook dat was de eerste keer voor hem en ook dat heeft ie heel netjes gedaan. Uiteindelijk is ie rustig gaan liggen en geen kind aan 'm gehad. Dat is wel fijn.

Paarden vond ie nog wel wat gek en eng. Vooral de eerste keer op stal waren er zoveel indrukken voor hem dat ie niet wist waar ie moest kijken. Hij werd ontzettend onrustig en vloog aan de lijn alle kanten op. Inmiddels is hij hier ook redelijk aan gewend maar ook dit heeft nog wel wat tijd nodig.

Is hij een snelle leerling? Mmmmm... ik vind het moeilijk. Sommige dingen pakt hij snel op maar sommige dingen ook weer niet. Of het nou komt omdat het zo'n 5 jaar nooit wat hoeven te doen (dus nooit geleerd is om te leren) is of omdat ie gewoon wat traag van begrip is. Ik weet 't niet. Hij kan in elk geval feilloos aangeven dat het etenstijd is of dat ie wat wil gaan doen. Nieuwe dingen leren is heel veel herhalen bij hem en daar consequent in zijn.

Hij is een schat van hond die ontzettend lief is naar mensen toe. Dat is wat ik heel belangrijk vind. Voor de rest is het rekening houden met wat hij wel en niet kan maar ook dat komt tzt wel goed. Hij is pas een paar maanden bij ons en als ik zie wat we in die 4 maanden (pas) hebben bereikt en het hoopje ellende wat hij was toen hij bij ons kwam, ben ik best trots op hem. We zijn er nog lang niet maar dat komt wel goed. Stapje voor stapje.

13
Voeding / Poep-avontuur
« Gepost op: maart 28, 2017, 11:34:04 am »
Zoran is helemaal gek op botten en sinds hij op Lotgering staat bestel ik meestal ook een paar grote botten mee.

Als ik 'm een bot geef is ie de hele dag driftig aan het bijten, kauwen en vreet dat ding bijna compleet op. Het resultaat is de dag daarna dat ie bijna elke 3 uur naar buiten moet om te poepen... alhoewel... dat poepen lukt niet echt want met moeite perst ie er 2 witte kruimelige drolletjes uit. Logisch gevolg van botten eten maar echt handig is het niet als ie bijna 10 minuten staat te persen met een hele magere opbrengst.

Hebben jullie dat ook met botten?

14
Belevenissen / Kootwijk met Zoran
« Gepost op: maart 17, 2017, 06:26:56 pm »
Toevallig reed ik vanmorgen langs Kootwijk en ben met Zoran het bos in gegaan.
Wat een ruimte daar vergeleken met randstad. We konden uren lopen zonder iemand tegen te komen... echt heel vet.
Zoran heeft lekker rond gebanjerd


15
Ideenbus / Forumwedstrijden beter zichtbaar
« Gepost op: maart 07, 2017, 05:16:32 pm »
Is het een idee om forumwedstrijden wat duidelijker en prominent zichtbaar te maken zodat meer mensen mee doen? Ik moet ook af en toe zoeken waar het ook-al-weer stond en als het prominent zichtbaar is op de eerste pagina doen misschien ook meer mensen mee (wat hardstikke leuk is). Gewoon een soort uitnodiging om mee te doen ofzo...


Pagina's: [1] 2 3